Farkında Yaşam için Kognitif (Bilişsel) Rehabilitasyon
Kognitif fonksiyonlar günlük yaşamı devam ettirmemizi sağlayan yetilerimizdir. Kognitif fonksiyonlarda sıkıntı yaşanmaya başladığında kişi hayatını devam ettirmesi gereken becerileri yerine getiremediği için başkalarına bağımlı hale gelir. Durumun sıkıntılı hal alması ise kognitif sıkıntıların fark edilmeyerek sorunun büyümesidir.
Kognitif bozukluk nedeniyle hayatlarına devam edemeyen hastalar kongnitif (bilişsel) rehabilitasyon sayesinde temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmeleri amaçlanır. Dr Turkey’in anlaşmalı ekibinin başkalarına bağımlı olarak yaşamak zorunda kalan ya da kalacak hastalarına özel olarak geliştirdikleri rehabilitasyon programıyla sürece başlanır. Amacımız kişinin yeteneklerinin farkına vararak kullanmalarını sağlamak ve hayat kalitesini arttırmaktır.
Kognitif Rehabilitasyon
Kognitif (bilişsel) rehabilitasyon; algı, dikkat, bellek, muhakeme yeteneği gibi kognitif (bilişsel) fonksiyonların gelişmesi için yapılan çalışmadır. Kongitif bozukluklar arasında bellek sorunu, hesaplama bozukluğu, algı bozukluğu, odaklama sorunu, yönetim bozukluğu, düşünme sorunu vardır.
Hayat koşuşturması içerisinde kişi ya da çevresindekiler vücudun verdiği sinyalleri günlük rutinin bozulmadığı durumlarda fark etmezler. Bu durumda sorunun tanısını geciktirdiği için iyileşme sürecinin de gecikmesine neden olur.